Skvarcsa Rebeka, Idria

Rebeka egy éves korában kiderül, hogy komoly szivproblémával szenved, ami úgy orvosolható, hogy ha nagyobb lesz, nyitott sziven kell elvégezni egy műtétet.

Az édesapa szavai szerint, nagyon boldog volt a család, amikora kislány világra jött. Egy évesen virusos betegséget kapott, majd bakteriális húgyvezeték fertőzést is kapott. Kivizsgáláson volt a kórházban , amikor is egy idősebb, tapasztalt doktornő észrevette, hogy elkékültek az ajkai. Ez után mindjárt elvégezték a szükséges kivizsgálásokat és közölték velünk, hogy Rebekának 2 lyuk van a szivén, amelyek 6 és 9 miliméteresek. Ez miatt szükséges lenne a mielőbbi műtét. Feleségemmel sokkolva voltunk, nem tudtuk mit tegyünk, ugyanis közölték velünk, hogy a műtét után komplikált a felépülés.

Ekkor hallottunk dr Taszityról. Úgy döntöttünk, hogy hozzá fordulunk. Egy év kezelés után dr Taszitynál, kislányunkat elvittük a kórházba kivizsgálásra, az ultrahangos eredményen pedig az látszott, hogy az egyik lyuk eltűnt, a másik pedig felére csökkent. Feltétételezhetően dr Taszitynak köszönhetően történt ez a javulás. A ljubljanai központtól kaptunk értesitést, hogy a másik lyukacskát operativ módon bezárják. Dr Taszittyal konzultáltunk, aki azt mondta, hogy végeztessük el a műtétet, mert ő megtett mindent amit tudott. Szerencsére ezt a lyukacskát műtét nélkül, endoszkópiával zárták be.

Azóta Rebeka teljesen rendben van, kerékpározik, szaladgál. vidám, életerős kislány lett belőle.

Amikor utoljára voltunk kardiológusnál, azt mondták, hogy a kislány teljes értékű életet élhet, akár élsportoló is lehet belőle.
Köszönet dr Taszitynak.