Aleksandra CrnadakSzületésétől kezdve beteges kislány volt, sokat voltunk orvosoknál - mondja Aleksandra édesanyja. Az állandó betegeskedés mellett erős hasgörcsök is jelentkeztek, ami miatt nagyon rosszul és keveset aludt.

Keveset evett, széklete pedig 12-naponként volt. Ez miatt kétszer is volt kórházban. Három éves korában észrevettük, hogy a növekedése lemarad a korosztályától. Ezt elmondtuk az orvosoknak is, akik azt mondták, ez normális, ugyanis mi, a szülei is alacsonyabb termetűek vagyunk.

1994. novemberében kivizsgáláson volt az "Institut za majku i dete" klinikán, ahonnan a következő év februárjában megérkeztek az eredmények.

A diagnózis hipopituitarizmus. A hipopituitarizmus csökkent működésű agyalapi mirigyet jelent, egy vagy több hipofízishormon elégtelenségével. A hipopituitarizmus ritka kórkép, mely számtalan okból létrejöhet, az agyalapi mirigy daganatától kezdve annak elégtelen vérellátásáig. Nem hittünk a szemünknek. Ez azt jelenti, hogy ha nem teszünk semmit, Alekszandra törpe termetű marad egész életében.

Aleksandra CrnadakEgy ismerősünktől hallottunk dr Tasityról. Még mielőtt elkezdtük volna a hormonális terápiát, ellátogattunk a rendelőjébe és elkezdtük a kezeléseket.

Májusban elkeztdtük a hormonterápiát is, de rendszeresen jártuk Dr Tasityhoz is. Mindössze pár terápia után az addig nagyon nyugodt beteg kislány egyből jobb kedvű - vidám gyerekké változott. Elmúltak a hasgörcsök is, sokkal jobban eszik és rendszeressé vált a széklete is. Ami pedig a legjobb eredmény, az, hogy egy év alatt 35 centimétert növekedett. Továbbra is nagyon reméljük, hogy kislányunk rendesen fog növekedni.

Kimondhatatlanul hálásak vagyunk Dr Taszitynak.

Alekszandra 7 év után:
Aleksandra Crnadak

10 év után