Tizenhárom éves Lara hét évvel ezelőtt kapta az első epileptikus rohamát. Épp a tengeren voltunk. Az orvosok epilepsziát diagnosztizáltak nála. A gyógyszerek mellett is megismétlődtek a rohamok. Ez miatt leromlottak az iskolai eredményei, nem tudott koncentrálni, figyelni. Édesanyám Mojca, fizioterapeuta, nagyon szkeptikus volt, ami az alternativ gyógyódokat illeti, mégis ő volt az aki rátalált Taszity doktorra. Ez hat éve történt. Azóta Lara epileptikus rohamok nélkül és, az orvosok fokozatosan megszüntették a gyógykezelését, az iskolában ismét jól tanul, vidám kislány lett ismét.

Az első rohamot 2006. június 29-én kapta a tengeren, 5 órakor reggel. Felsikoltott, elkezdett rángani, elhaltak a kezei, lábai, nem tudott beszéni, nem reagált semmire és csak forgatta a szemeit. Majd 5 percig volt önkivületi állapotban, utána pedig elkezdett sirni. Pár nap mulva úgy érezte, hogy hangyák vannak a karjaiban, lábaiban, majd egy idő mulva a gondok megszűntek. Az éber állapotban elvégzett EEG felvétel abnormális volt, ezért az orvosok elkezdték kezelni Apilepsinnal. A következő rohama 2006. szeptember 13-án történt, majd decemberben, következő év márciusában, júniusában. Természetesen gyógyszeres kezelések során esett át.

Sokat keresgéltem az interneten, sok információt gyűjtöttem be, igy találtam Taszity doktorra is. Persze, én mint fizioterapeuta nemigen hiszek az alternativ gyógyászatban, mindez ellenére mégis kértem egy időpontot.

A terápiák 2007. szeptember 17-én kezdődtek el, már az első terápia után Lara nagyon jól érezte magát. Három nap mulva volt még egy rohama, de azóta egy sem. Az orvosok először lecsökkentették, majd teljesen megszüntették a gyógyszereket. Minden terápia után vidám és energikus volt, az iskolában is javultak az eredményei.2013. március 24-én volt öt éve, hogy Laranak nem voltak rohamai és nem szed gyógyszereket. Volt EEG felvételen ahol bebizonyosodhattunk, hogy az eredmények tökéletesek. Neurológushoz is rendszeresen járunk, minden a legnagyobb rendben van. Lara nyolcadikos és kitűnő tanuló. Osztálytársainak, barátainak nagyon sokat mesél Taszity doktor úrról, akinek az egész családunk nagyon hálás.