tradicionalna medicina

- Az újvidéki dr Tasic centrumban hagyományos gyógymódot alkalmazunk. Ilyen a shiatsu, az akupunktúra, akupresszúra, kiropraktika, bioenergia, pszicho-energo terápia. Ezek a gyógymódok a hivatalosan elismer gyógymóddal kiegészítve egy teljesen sikeres gyógykezelést nyújthatnak még az olykor gyógyíthatatlannak vélt betegnél is. Ilyen a daganatos betegség, az epilepszia, a paralízis, a diabétesz, a mióma, ciszta, és a pszichoszomatikus elváltozások. Mit teszünk tulajdonképpen?

Egy természetgyógyász nem nyújt sajátosságot, ő csak a klasszikus isteni erőt továbbítja a betegre, és azzal az emberi szervezetben aktivizálja az univerzális orvost az öngyógyításra. A szervezetben egyensúly felborulása miatt alakul ki betegség. Ennek oka az egészségtelen táplálkozás, a stresszhelyzetek, egyszóval, az élethez való helytelen hozzáállás. A gyógyszeres, műtétes gyógykezelés csak másodlagos megoldás, miután állandóan a visszaesés fenyegethet. A természetgyógyósz módszereivel elért egyensúly és az ebből eredő előfeltételek a gyógyulásra, tartós eredményeket szavatol, és ami a legfontosabb, senkinek sem árt.

tradicionalna medicina

- Vannak beteg gyerekek, akiknél már a terhesség folyamán vagy a szülés folyamatában történt rendellenesség, de vannak karmikus megbetegedések, ún. sorscsapások. Ezeknél az eseteknél nincs sok remény, de én nem ítélkezhetem mások felett, a dolgom, hogy a beteg testére tegyem a kezem és segíteni próbáljak.

Tény, hogy sajnos, a páciensek között legtöbb a gyermek. A paralízisben szenvedő, pszichikai fejlődésben visszamaradt, az epilepsziás, cukorbeteg vagy az inkubátor okozta vakságban szenvedő.

Már a terápia kezdetén hangúlyozom, hogy a gyógykezelés hosszantartó, szisztemtikus. Máról holnapra aligha várható eredmény. Viszont előfordult, hogy a 12 éven át tartó paralízis után a gyermek felállt a tolókocsiból és néhány lépést tett. A "csoda" a terápia 5. napján történt.

Ez ritkaság, és azt bizonyítja, mennyire előreláthatatlan az eredmény.

tradicionalna medicina

Dr Tasic:

- Orvosi leletek nélkül nem fogadok beteget. Miért? Egyszerű oknál fogva. A páciensek évek során küszködnek a különféle krónikus betegségekkel. Hozzám pl. tíz évig tartó epilepsziával érkeznek. Tudjuk, hogy az epilepszia a hagyományos egészségvágy szerint gyógyíthatatlan betegség. Egyébként is, ami az agyat illeti, a világtudomány is tehetetlen, kevés ismeretséggel rendelkezik. Az agynak mindössze 7-14 százalékát ismerjük, ekkora területét használjuk, ekkorát tudunk gyógykezelni. Én sem ismerem jobban az agyat a neuropszichiáternél. Ezért szükséges az EEG vagy CT felvétel, hogy pontosan tudjam hol az elváltozás. Feladatom, hogy a beteg területre tegyem a kezem, hogy visszaállítsam a szervezetben kialakult egyensúlyzavart. Cél az, hogy az agyból az információ lejusson a periferikus központokba és onnan vissza. Gutaütésnél vagy az ún. elephant-szindrómánál az információk a végtagokból nem jeleznek vissza, ezért mozdíthatatlan a kar, a láb... A terápiával ezt is ki lehet küszöbölni.

tradicionalna medicina- Röntgenkezeim vannak, mondják sokan. Mozdulataimmal diagnosztizálom a betegséget. Egyes helyeken energiahiányt, másutt a felesleget érzem. Ezt igyekszem egyensúlyba hozni. Nehéz definiálni, hogyan. Nemcsak a kezeimben van az erő. Nem hipnózisról, delíriumról van szó, ez egy állapot, amelybe természetes úton jutok. Nem folyamodok semmi máshoz, csak a kozmikus energiát juttatom a betegre. Tudatában vagyok mindennek, de előtérben az emberi szervezet áll, a hat energetikus központjával. Lassan járom át őket, és összpontosítok. Vizuálisan a testen kívül is dolgozok rajta, provokálom, hogy egy szerv, amely lelassult, újra aktivizálódjon. Amikor a beteg hajlongani kezd, megszűnik a fizika törvénye.