Nusa a posztojnai (Szlovénia) szülőotthonban született. A szülés alatt komplikációk léptek fel, amikor megszülettett aszpirálva volt. Az első két hónapban nem jelentkeztek problémák, de sajnos a harmadikban a szülők észrevették, hogy a baba amikor hason fekszik nem birja felemelni a fejét. Később észrevették, hogy nem tud önnállóan ülni, mindig elesett és keveset evett.
Senki nem tudta megmagyarázni, hogy mi történik. A szülők megfordultak számos egészségügyi létesitményben, de eredmény nélkül. Harmadik és tizenötödik hónap között ambuláns kivizsgálások alatt volt a baba, de csak tornagyakorlatokat ajánlottak az orvosok. Mivel nagyon kevesett evett, ezért a növekedésben és fejlődésben is lemaradt, erre az orvostudomány nem tudott gyógyirt adni. A gyermekorvos ajánlata alapján ellátogattunk a gastroenterológushoz is. Itt a teljes kivizsgálás után az orvos specialista növekedési hormonok befecskendezését ajánlotta.

A nagynéni ekkor hallott  Taszity doktor úrról. A hormonális terápiát nem fogadták el a szülők, hanem az alternativ gyógymód mellett döntöttek.

A terápia előtt nem volt semmilyen haladás, a baba nem tudott rendesen mozogni, nem működött a motorika és az orientáció, nem tudott járni.
24 hónaposan voltunk az első kezelésen. A kezelés 2010. május 2-án kezdődtek és a kislány május 4-én este 20,30 órakor elkezdett járni.
Tehát, a második terápia után Nusa elkezdett járni!!!


Miklávcsics-Germ Izabella, Nusa édesanyja

Két terápia után képes volt mindenre, amire az előző 24 hónapban képtelen volt. Egy hét alatt járt, mászott, állandóan mozgott. Egy hónap leforgása alatt többet evett, önnállóan járt, még a lépcsőkön is, sokat szaladt, egyre jobb volt. A terápiák alatt rendbe jött a motorikus, szellemi és pszihikai fejlődése. Megjavult a beszéd képessége, az étvágya és az érdeklődése a környezete iránt.  Az óvodában is részt vett a foglalkozásokban. Sőt az ovónénik is észrevették a hirtelen javulást.

A kezelőorvosok nem tudták megmagyarázni a javulás okait, annyit mondtak, hogy a kislány "magától" rendbe jött !

Nusa javulása kiváló, ezt csakis és kizárólag Taszity doktor úrnak köszönhetük. Mig hozzá nem jutottunk el, nem volt semmi reményünk, célunk. Ma Nusa járása kiváló, ugrándozik, sőt még kerékpározni is megtanult.


Nagyon biztunk Taszity doktor úrban. Ez a bizalmunk beigazolódott, már az első terápia után Nusa azt mondta, hogy éhes. Azelőtt nagyon keveset evett, nem volt étvágya. Azelőtt nem birt állni, mozogni, nagyon keveset beszélt. Este, az első terápia után jó kedve volt, sokat mozgott, nagyon vidám volt. Másnap elmentünk a második terápiára. Mikor hazajöttünk otthon nagy volt a vidámság, Nusa körbe-körbe járt, vidám és boldog volt.

Nagyon örülök, hogy megismerhettük Taszity doktor urat. Láttam egy tévéműsorban és ajánlottam az unokámnak, hogy menjenek el hozzá. Ma már tudom, nem hibáztunk. Köszönjük.
Ondina, Nusa dédikéje