Dr Gordana Bojic, szívgyógyász és homeoterápia szakorvos:

Prim. dr Gordana Bojić-Kolarski

- A kíváncsiság hozott dr Tasic rendelőjébe. Úgy tartom, hogy az ismeretlen, nem mindennapi fogalmak három fázison keresztül válnak ismertté, elfogadhatóvá: az első fázisban minden úgy tűnik, ez lehetetlen, a másodikban kételkedünk, lehet, hogy van benne igazság, a harmadikban elfogadjuk, sőt, úgy reagálunk, ezt már régóta tudjuk.

A klasszikus gyógymód hívei az első két fázisnál tartanak. A betegeink azonban már a harmadikat is ismerik, hiszen belekóstoltak, saját bőrükön érzik a változást.

A klasszikus egészségügy még mindig nem hajlandó együttműködni az alternatív gyógymóddal, hogy "kézenfogva" egymást kiegész ítve segítsenek a betegeken.

A klasszikus orvosok keveset tudnak a természetgyógyászatról, elsősorban a beteg fizikumával foglalkozik. Erről dr Tasic sokat beszélt már, nem ismételném szavait.

A hagyományos gyógymód képviselőjeként, tanúként kapcsolódtam be dr Tasic munkájába. Tíz év alatt 10.000 beteg látogatott rendelőjébe, valamennyien nálamnál sokkal többet tudnának mondani az elért eredményekről.

- Az utóbbi 4-5 évben vagyok jelen állandó jelleggel a rendelőjében. Más kollégák is be vannak vonva a munkába, főleg az adatbázis elemzésébe, rendezésébe. A páciensek kórképe be van jegyezve a terápiás kezelések kezdetén és a végén is. Így van ez a klasszikus gyógykezelésnél is. Végső ideje, hogy a két gyógymód végre "kezet fogjon" egymással. Meg kell érteni, hogy végül is, minden ami a betegen segít, számításba jöhet, s a betegnek joga van választani, elvégre demokratikus környezetben élünk. Egyetlen feltétel, hogy ártani nem szabad!

Dr Tasic senkinek semmit nem ígér. Mindig azt hangsúlyozza, próbáljuk meg. Ajtaján olyan esetek kopogtatnak be, akikről a klasszikus egészségügy lemondott. Reményt vesztve jöttek, és maradtak hónapokig, évekig, a jobbulásig. A neurológiai betegeknél például, jó diagnózist ad a klasszikus orvostudomány, de a gyarkolatban kevés sikert szavatol. Dr Tasic arany kezei viszont jobbuláshoz vezetnek.